Φοντάν με σοκολάτα

Δόσεις:
1+1/2 του κιλού κάστανα
1/2 του κιλού καρύδια ψύχα,
το χυμό ενός πορτοκαλιού ή λίγο ανθόνερο ή κονιάκ
Μια κουταλιά της σούπας κανελογαρύφαλλα κοπανισμένα
100 γραμ. σοκολάτα σκουλικάκι και
70 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα (χύμα)
ζάχαρη οση χρειάζεται για γίνει γλυκό το μείγμα.

Εκτέλεσις:
Βράζουμε τα κάστανα που καθαρίζουμε & τα βάζουμε σε μια λεκάνη, τα λιώνουμε πολύ καλά, ρίχνουμε το καρύδι κοπανισμένο, την ζάχαρη, τα κανελογαρύφαλα , το χυμό της αρεσκείας μας και τα ανακατατεύουμε όλα και κατόπιν τα πλάθουμε σε στρογγυλές μπαλίτσες μετρίου μεγέθους.
Τα βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα και από εκεί στην σοκολάτα σκουλικάκι.
Προσέχουμε να πάρουν παντού από σοκολάτα και τα τοποθετούμε σ'ένα λαδόχαρτο ή ταψί.
Τ'αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε φουντανέρα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου