Ψαρόσουπα

(30-8-1961)
Δόσεις:
1 κιλό ψάρι χονδρό για σούπα ή μικρά τα οποία αν βράσουν τα λιώνουμε στο τρυπητό,
Λίγες πατάτες πολύ μικρές για να μένουν ολόκληρες,
3-4 καρότα ή περισσότερα,
2-3 κρεμμύδια μικρά ή περισσότερα,
Σέλινο και ανάλογο λάδι (το χρησιμοποιούμε όταν βράσουν όλα αυτά και τα βγάλουμε στην φαγιάντσα τα περιχύνουμε μαζί με λεμόνι )

Εκτέλεσις
Αφού καθαρίσουμε όλα τα ανωτέρω καθώς και το ψάρι το οποίο όση ώρα στέκεται το αλατίζουμε λιγάκι και τα βάζουμε όλα μαζί με το λάδι να βράσουν 10 λεπτά ή 1/4 πριν βγάλουμε όλα αυτά απ' την κατσαρόλα και αναλόγως του μεγέθους του ψαριού.
Κατόπιν όπως είπαμε τα βγάζουμε στη φαγιάντσα όμορφα τα περιχύνουμε με λαδολέμονο, λίγο πιπέρι και τα διατηρούμε ζεστά για σερβίρισμα. Στο ζωμό που περίσσεψε αν είναι αρκετός καλώς, διαφορετικά ρίχνουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει. Κατόπιν προσθέτουμε το ανάλογο ρύζι, αν θέλουμε το παραλείπουμε τελείως και λιώνουμε μέσα πατάτες και όταν βράσει το ρύζι εάν βάλουμε έχουμε έτοιμα 3 ή περισσότερα αυγά και κτυπημένα και την αυγοκόβουμε.
Εάν θέλουμε το ψάρι μπορούμε να το σκεπάσουμε με μαγιονέζα ή οποία υπάρχει άφθονη στο εμπόριο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου