Κόττα Μπραιζέ

Δόσεις
1 κόττα, 1 κιλό και 280 γραμ.
1/2 Φλυτζάνι φυτίνη ή βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
2 καρότα μέτρια
1 ποτηράκι κρασί λευκό
1 κουταλιά ψιλοκομμένος μαϊντανός
1/2 κουταλιά ψιλοκομμένο σέλινο
1 δόντι σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
640 γραμ. ντομάτες ώριμες ή 1 μέτριο κουτί κονσέρβα
Αλάτι - Πιπέρι, ανάλογο νερό.

Καθαρίζουμε, καψαλίζουμε και πλένουμε καλά την κόττα. Τη ράβουμε και την αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το βούτυρο σε τηγάνι να κάψει, ρίχνουμε την κόττα και την τηγανίζουμε να κοκκινήσει από όλες τις πλευρές καλά και την βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα και στο βούτυρο του τηγανιού ρίχνουμε τα εντόσθια και κατόπιν το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το μαϊντανό και το σέλινο όλα ψιλοκομμένα να σωταρισθούν ελαφρά. Τα ρίχνουμε μαζί με το βούτυρο στην κόττα και βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί (το ρίχνουμε λίγο λίγο να σχηματίζεται ατμός). Αφού το φαγητό πάρει μερικές βράσεις προσθέτουμε 1-2 φλυτζάνια ζεστό νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει και να μείνει μόνο με ελάχιστη σάλτσα.
Βγάζομε τότε τη κόττα, την τεμαχίζουμε, τοποθετούμε τα τεμάχια σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σερβίρομε με πατάτες τηγανιτές ή σπαγέτο με τυρί παρμεζάνα.
Σημ. Αν θέλουμε λίγο πριν βράσει τελείως το φαγητό περνάτε την σάλτσα από το τρυπητό, αλλά δε χρειάζεται γιατί τα ψιλοκομμένα χόρτα θα έχουν λιώσει μόνα τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου