Καλή Συμπεριφορά - Τρόποι Χαιρετισμού

Τρόποι χαιρετισμού υπάρχουν πολλοί, το απλό χαμόγελο, υπόκλισης, η χειραψία, το βγάλσιμο του καπέλου για τους άνδρες, το χειροφίλημα καθώς και οι γνωστές εκφράσεις: καλημέρα, χαίρετε, γειά σου κλπ.  Οι οποίες θα πρέπει να λέγονται με εγκαρδιότητα και να συνοδεύονται πάντα με χαμόγελο.
Πρέπει να χαιρετίσουμε ακόμη και εάν ένας που μας χαιρέτησε δεν είναι γνωστός αλλά μας πέρασε για γνωστό.
Ο χαιρετισμός δια υποκλίσεως και για τους άνδρες και για τις γυναίκες είναι μια απλή κλίσης της κεφαλής η οποία πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύεται με χαμόγελο.
Αυτή δε η κλήση της κεφαλής είναι συνηθέστερη μεταξύ ανθρώπων που συναντιούνται πολλές φορές στον ίδιο χώρο, γραφεία κλπ.  Ο ανώτερος πρέπει να χαιρετά πρώτος σε ένας κατώτερο, αλλά και όπως όλοι σε μια κυρία.
Δεν θα πρέπει ποτέ να σταματήσουμε ανθρώπους που τους βλέπουμε βιαστικούς.
Ένας κατώτερος χαιρετά πρώτος με σοβαρότητα και σεβασμό και σηκώνεται αν κάθεται.
Όταν πολλοί συναντήσουν κάποιον στο δρόμο έχουν την ανάγωγη συνήθεια να σφυρίζουν ή να φωνάζουν ψιτ-ψιτ και πολύ περίεργο πως αυτό το ψιτ ή το σφύριγμα που το χρησιμοποιούμε για τις γάτες μας το χρησιμοποιούμε και στους ανθρώπους.
Εκείνον που θέλουμε μπορούμε να τον φωνάξουμε με το όνομά του και δεν υπάρχει κανένας λόγος να γυρίσουμε όταν δεν ακούμε το όνομά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου