Κονσερβοποιία - Βραστό Κρέας

Παίρνουμε κρέας καλό από μοσχάρι, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, το πλένουμε καλά και το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι ότου να τρυπιέται με το πιρούνι.
Έχουμε αποστειρώσει τα βάζα, γεμίζουμε αυτό με το βρασμένο κρέας, το απογεμίζουμε με το ζωμό του κρέατος, βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο βάζο του ενός κιλού, αφαιρούμε τον αέρα με ένα μαχαίρι, σκουπίζουμε το χείλος, τοποθετούμε το σκέπασμα και το βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό που να το σκεπάζει τέσσερα δάκτυλα.
Τα αφήνουμε να βράσουν 5-6 ώρες ενώ στο βραστήρα πιέσεως μόνο 45 λεπτά της ώρας. Ξανά κλείνουμε καλά τα σκεπάσματα και τα τοποθετούμε σε μέρος σκοτεινό & δροσερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου