Αμυγδαλωτά

Δόσεις:
200 δράμια αμυγδαλόψιχα
100 δράμια ζάχαρη άχνη
2-3 ασπράδια αυγών
2,5 με 3 κουταλιές σιμιγδάλι ή γαλέτα ψιλοκοπανισμένη
2 χαρτάκια βανίλια
Λίγο ανθόνερο, 100 δράμια ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα
Κεράσια

Εκτέλεσις:
Ασπρίζουμε τ' αμύγδαλα και τα ξανθίζουμε στο φούρνο, τα ψιλοκοπανίζουμε λίγα - λίγα στο γουδί προσθέτουμε την ζάχαρη, τα βάζουμε σε μία λεκάνη τ' αμύγδαλα με την ζάχαρη και ρίχνουμε τ' αυγά τα οποία χτυπήσαμε πολύ ελαφρά, τα ανακατεύουμε για να ενωθούν όλα και σιγά-σιγά ρίχνομε το σιμιγδάλι με την βανίλια και τα ζυμώνουμε καλά κάνοντας μία ζύμη απαλή.
Παίρνουμε λίγο-λίγο από την ζύμη αυτή την οποία πλάθουμε σε στρόγγυλα σχήματα και στο κέντρο βάζουμε ένα κεράσι. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα ψήνοντάς τα σε μέτριο φούρνο επί 20 λεπτά, προσέχοντας όμως να μην μας πολύ-κοκκινίσουν αλλά να πάρουν ένα ελαφρό ξανθό χρώμα.
Όταν τα βγάζουμε από τον φούρνο τα ραντίζουμε με ανθόνερο, τα τυλίγουμε αμέσως στην άχνη ζάχαρη τοποθετώντας σε πιατέλα ή ζελατίνη κομμένη σε διάφορα σχήματα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου