Μαρμελάδα Σύκο

Δόσεις
1 οκά σύκα
200 δράμια ζάχαρι
1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού

Εκτέλεσις
Καθαρίζουμε τα σύκα από την έξω φλούδα και τα βάζουμε στη λεκάνη, τα ζυμώνουμε με το χέρι μας να λειώσουν καλά, μετά ρίχνουμε το ζυμάρι και τα βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι, όταν δούμε την μαρμελάδα να πέφτει από την ξύλινη κουτάλα κομμάτια - κομμάτια, τότε έχει δέσει και είναι έτοιμη, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Το αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις, την κατεβάζουμε από την φωτιά και αφού κρυώσει την σερβίρουμε σε μπόλ ή βάζα.
(23-6-1961)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου